logo

Variphone: Instelbare, op maat gemaakte gehoorbescherming

Bij de selectie van een geschikte gehoorbeschermer wordt veel aandacht besteed aan de dempingwaarden vermeld op de verpakking of bijsluiter. De doeltreffendheid wordt echter in belangrijke mate bepaald door de draagfrequentie en de demping tijdens het dragen.

 

Omdat een goede pasvorm bepalend is voor het draagcomfort en de draagfrequentie van gehoorbeschermers wordt de Variphone® volledig op maat gemaakt.

 

Het unieke 2-kanaalsdesign van de Variphone® laat toe om de kwaliteitscontroles snel en vooral efficiënt uit te voeren en desgewenst periodiek te herhalen. Dankzij het traploos regelbaar ventiel kan de demping dermate ingesteld worden dat het geluidsniveau tot net onder de veilige grens wordt gereduceerd. De ‘fine-tuning’ van de demping, met een nauwkeurigheid van 2 dB, zorgt ervoor dat de communicatie niet in het gedrang wordt gebracht.

Variphone soft: Maatwerk in gehoorbescherming

De Variphone Soft is een nieuwe generatie gehoorbescherming. De Variphone Soft is uniek omdat het de eerste en enige volledig op maat gemaakte siliconen gehoorbeschermer is met een 2-kanaals filtermodule. Deze filtermodule laat toe dat de gehoorbeschermer gemakkelijk getest kan worden op functionaliteit (lekdichtheid).

De gehoorbeschermer is modulair opgebouwd en dankzij de inklikbare module met regelbare filter kan de demping uiterst nauwkeurig ingesteld worden. In de praktijk betekent dit dat de communicatie behouden blijft en waarschuwingssignalen nog steeds gehoord kunnen worden. Dankzij deze 2-kanaals filtermodule kan de gehoorbeschermer ook perfect ingezet worden in het HearingCoach gehoorzorg programma. Deze gehoorbeschermer wordt op maat gemaakt en garandeerd daardoor een perfecte pasvorm en een maximaal draagcomfort.

Noiseclipper: Selectieve gehoorbescherming... Op maat van uw oren!

De NoiseClipper© biedt dankzij de perfecte pasvorm een optimaal draagcomfort. De demping wordt bepaald door een keuze te maken uit selectieve, vervangbare dempingfilters.   Afhankelijk van de geluidsbelasting kan er gekozen worden uit 4 verschillende filters. Bij de NoiseClipper © worden alle frequenties gedempt, echter zijn ze meer actief in de hoge frequenties. Deze unieke filter zorgt ervoor dat de communicatie niet in het gedrang wordt gebracht in luide omgevingen en toch tegelijkertijd de oren beschermd tegen gehoorschade.

 

De NoiseClipper© is dankzij zijn robuuste uitvoering en eenvoud uitermate gebruiksvriendelijk. U hebt de vrije keuze tussen 2 verschillende materialen: hard acrylaat of zachte siliconen. Tevens verkrijgbaar in verschillende kleuren en kan optioneel met koordje en bevestigingsclip uitgerust worden teneinde verlies te voorkomen.

Deze gehoorbeschermers worden standaard geleverd in een degelijk etui samen met een oorsmeerhaakje en reinigingsdoekje.

MEP-2G (Industry)

De MEP2G heeft verschillende toepassingsgebieden (afhankelijk van de gebuikte filter), hij kan uitgerustworden met industriële filters voorgebruik op de werkvloer. De optioneleindustriële filters worden aangebodenin 3 verschillende dempingwaarden:19, 24 of 26dB. Één kleine handeling isvoldoende om deze filterwissel door tevoeren. 

Every(w)ear: Universele gehoorbescherming voor de industrie

De Every(w)ear is een herbruikbare universele gehoorbeschermer die ingezet wordt tegen schadelijke geluiden op de werkvloer, vrije tijd of tijdens het klussen.

 

De bijgeleverde 3 formaten eartips (S, M en L) zorgen altijd voor een optimale pasvorm en maakt deze gehoorbescherming comfortabel in gebruik, ook voor langere periodes.

 

De unieke dempingfilters zorgen ervoor dat communicatie in de meeste situaties mogelijk blijft.

Fit 4-All Industry: Universele gehoorbescherming voor de industrie

De Fit 4-All Industry is een universele gehoorbeschermer die ontwikkeld is voor gebruik binnen de industrie, motorsport, of andere plaatsen waar het geluidsniveau hoger is dan 80 dB.

 

De speciale filter zorgt ervoor dat het occlusie effect tot een minimum beperkt blijft, wat zorgt voor extra draagcomfort. De filter heeft een demping van 24 dB.