logo

Ringleiding

Alle achter-het-oortoestellen (AHO) en sommige in-het-oor toestellen (CIC en kanaal) zijn uitgerust met een luisterspoel of tele-coil. Door middel van een schakelaar of drukknop op het hoortoestel of op de afstandsbediening kan de luisterspoel worden ingeschakeld.
Hierbij wordt de letter T afgebeeld op het toestel zelf, of op de display van de afstandsbediening.
Op het ogenblik dat wordt gekozen voor deze stand en de persoon met zijn toestel in een magnetisch veld is, dan zal in de luisterspoel een elektrische stroom ontstaan.
Wordt er nu een lus of ringleiding aangesloten op een T.V-toestel, radio, enz... dan zal de stroom ervan doorheen de lus lopen en een magnetisch veld ontwikkelen. De hoortoestelgebruiker vangt via de spoel van het hoortoestel de magnetische velden op en hij krijgt een exacte copie van de stroom door de draad, afkomstig van bijv. zijn T.V.
Op die manier kan de hoortoesteldrager ongestoord luisteren naar zijn favoriet programma, want op dat ogenblik is de microfoon afgesloten en wordt er ook niets opgevangen en versterkt.
Een toepassing hiervan vindt men in de huiskamer (T.V. en radio), kerken, schouwburgen, cinema's en scholen waar slechthorende kinderen naar toe gaan.

Het internationale logo wordt voorgesteld zoals hieronder:

Waar je ook komt en je ziet dit logo, dan weet je als hoorapparaat gebruiker dat op die plaats een ringleiding voor handen is.

Een kleine ringleiding toepassing is bijvoorbeeld in een conferentieruimte.

 

 

 

Enkele Referenties

 

           

Werken in een luide omgeving?

Een hulpmiddel kan de last voor u verzachten en de aankoop van een hoorapparaat uitstellen.